Urn en gedenken

06-45 72 88 39

Gratis verzenden in NL vanaf 29,95

Logo-afterpay-checkout_M

Veilig betalen

vlinder-paars

Voor elk budget

vlinder-paars

Eigen ontworpen collectie

vlinder-paars

Nederlandse ambacht

vlinder-paars

Ophalen/bezoek Uden mogelijk

vlinder-paars

Gespecialiseerd in maatwerk

Urnen

Urnen

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een crematie. Hierdoor zijn de aantal crematies in Nederland flink toegenomen. Ook het aanbod aan urnen is de laatste tijd toegenomen. Het aanbod is vergeleken met vroeger ook zeer uitgebreid. Nabestaande kunnen kiezen uit urnen van verschillende maten, kleuren, materialen, vormen etc.. Er is voor iedereen wel een persoonlijke en passende urn te vinden. En mocht u toch niets kunnen vinden wat bij u en de overledene past, dan kunt u kiezen voor een urn op maat. Onder het tabje maatwerk kunt u eens nalezen wat er zoal mogelijk is.

Een passende urn

U wilt graag een urn aanschaffen die past bij u en de overledene. Maar hoe weet u nu welke urn past bij u en de overledene? Hier komt u achter, door uzelf een aantal vragen te stellen. Vragen zoals ; Was de persoon liefelijk of juist stoer en rebels? Is er een bepaalde symboliek die haar of hem aansprak? Passies? plaatsen? Naast deze vragen kun u ook rekening houden met de uiteindelijke plaats van de urn. Komt deze buiten te staan, dan is onder andere materiaal belangrijk. Komt deze thuis te staan, dan kunt u bijvoorbeeld rekening houden met de kleuren of stijl van uw interieur. Al deze vragen en de antwoorden maken dat u gericht op zoek kunt gaan naar de urn die bij u en de overledene past.

Inhoud

De Inhoud is ook van belang. U dient dan ook vooraf te beslissen of u alle crematie-as of een gedeelte van de as in een urn wilt bewaren. Misschien wilt u de as verdelen onder diverse nabestaande of wilt u een gedeelte uitstrooien. Wij adviseren u de tijd te nemen en ook deze vragen eens goed te overdenken, voordat u een beslissing neemt.

Er zijn verschillende soorten urnen, zo noemen we een urn, die ruimte biedt aan een een symbolische of kleine hoeveelheid crematie as, een mini urn of een keepsake urn. De “mini” heeft dus betrekking op de as-ruimte van de urn. Ook zijn er zogenaamde duo urnen te koop met een as-ruimte van ca. 7 liter. Dit zijn urnen voor het crematie-as van 2 personen. Er zijn dus urnen te koop die geschikt zijn voor een klein beetje crematie as tot en met urnen voor alle crematie as en zelfs voor het as van meerdere personen. De hoeveelheid crematie-as die u in een urn wilt bewaren, is dus een belangrijk bij het kiezen van een urn.

Materialen

Glazen urn

Ook de uiteindelijke plaats voor de urn is bepalend voor de keuze. Wilt u de urn buiten in een urn muur plaatsen of liever thuis? Niet alle urnen zijn namelijk geschikt om buiten te plaatsen. Een urn die bestemd is voor buiten, staat jaren in weer en wind. Hiervoor is het dus belangrijk dat u dan kiest voor een “buiten materiaal”. Materialen die geschikt zijn voor buiten zijn o.a. RVS, keramiek (speciaal gebakken), corten staal en graniet. Natuurlijk hoeft u geen verstand te hebben van materialen. Wij van urnengedenken.nl hebben alle kennis in huis om u zo goed mogelijk te adviseren bij uw keuze.

Kortom ons advies bij de uitzoeken van een urn is; 1 Stel u zichzelf een aantal vragen. 2 Laat u adviseren. 3 Neem de tijd.

Wilt u graag meer informatie, neem dan contact met ons op.