Urn en gedenken

06-45 72 88 39

Gratis verzenden in NL vanaf 29,95

Logo-afterpay-checkout_M

Veilig betalen

vlinder-paars

Voor elk budget

vlinder-paars

Eigen ontworpen collectie

vlinder-paars

Nederlandse ambacht

vlinder-paars

Ophalen/bezoek Uden mogelijk

vlinder-paars

Gespecialiseerd in maatwerk

Gedenken

Gedenken

Een overleden persoon gedenken hoort bij het rouwproces. U kunt er kracht uit putten en geeft troost. Gedenken kan op verschillende manieren. Iedere persoon gedenkt op zijn eigen unieke manier. Gedenken in gedachte doen we allemaal. Daarnaast zijn items die herinneringen oproepen voor ons ook heel belangrijk. Bijvoorbeeld die theepot die zo kenmerkend is voor die persoon of die gekke armband die hij of zij altijd droeg. Zo heb je van die herinnering items die te waardevol zijn om weg te doen. Door deze items bij elkaar te decoreren, maakt dat u uw eigen gedenkhoekje creëert. Veel mensen hebben steun aan zo’n gedenkhoekje in huis. Daarnaast helpt het bij het rouwproces om even herinneringen op te halen bij het gedenkhoekje. Eigenlijk een natuurlijk manier van gedenken. Met dit in ons achterhoofd zijn wij gaan ontwerpen. Met als resultaat een mooie collectie gedenkartikelen die tevens fungeren als huisaltaartje. Compact en stijlvol.

Gedenkhoekje thuis

herinneringsboom urn

Urnengedenken.nl heeft een eigen ontworpen en geproduceerde collectie gedenkartikelen. Een prachtig hulpmiddel bij het maken van uw persoonlijk gedenkhoekje. Hoe wil ik en het merendeel van de mensen gedenken? Wat voelt goed? Welke herinneringsitems wil ik zeker bewaren? Deze en nog vele vragen hebben ons geholpen om een mooie en stijlvolle gedenkobjecten te ontwerpen. Onze objecten hebben een haakje. Waarom? Omdat er altijd wel kleine herinneringsitems zijn die we willen bewaren. Denk bijvoorbeeld eens aan een trouwring of een hangertje met een haar of stof. Daarnaast hebben onze objecten een plateau sokkel. Het merendeel van de nabestaande regelmatig een kaarsje branden naast de foto van de overledene. Op de plateau sokkel is plaats voor dit kaarsje en de foto. Naast deze objecten biedt het plateautje plaats voor bijvoorbeeld een mini urn. Kortom… onze gedenkobjecten zijn zo ontworpen, dat u door toevoeging van herinneringsitems, eenvoudig en stijlvol uw eigen persoonlijke huisaltaar creëert

Manieren van gedenken

Er zijn verschillende manieren van gedenken, hierboven hebben wij al enkele opties genoemd. Maar wist je dat je tegenwoordig ook online kan gedenken? Op Instagram of Facebook kun je voor de overleden persoon een herdenkingsstatus aanvragen. De Instagram of Facebook pagina van de overledene blijft bestaan, maar er kunnen geen berichten meer op worden gepost. Ook is het mogelijk om van de profielpagina een soort van besloten gedenkplaats te maken. Vrienden, kennissen en familieleden kunnen de overledene gedenken door foto’s en verhalen te delen op deze pagina.

Er zijn vele manieren van gedenken. Kies vooral die manier die bij u goed voelt en past. Daarnaast adviseren wij eens op internet rond te snuffelen en te kijken welke manier van gedenken bij u past. 

Naast onze gedenkobjecten zijn er verschillende mogelijkheden voor een tastbare herinnering.

Denk bijvoorbeeld eens aan oude kleren. Sommige favoriete kledingstukken wilt u het liefst bewaren. Als herinnering kun je met de kleding van de overledene veel doen. Denk bijvoorbeeld aan een kussen of knuffeldeken. Door gebruik te maken van zijn of haar favoriete kledingstukken voelt het of de overledene dichtbij is. Voor kinderen kun je kiezen voor een knuffel gemaakt van lappen kleding van een overleden dierbare. Een knuffel gemaakt van bijvoorbeeld opa’s lievelingsblouse kan veel troost bieden aan een kind. Wilt u graag iets laten maken van de favoriete kledingstukken klik dan hier.

Dit is één voorbeeld van een tastbare herinnering. Natuurlijk is hierin ook veel meer mogelijk. En ook hier adviseren wij u eens te google en te onderzoeken van wat er allemaal mogelijk is.