Urn en gedenken

06-45 72 88 39

Gratis verzenden in NL vanaf 29,95

Logo-afterpay-checkout_M

Veilig betalen

vlinder-paars

Voor elk budget

vlinder-paars

Eigen ontworpen collectie

vlinder-paars

Nederlandse ambacht

vlinder-paars

Ophalen/bezoek Uden mogelijk

vlinder-paars

Gespecialiseerd in maatwerk

lockdown en uitvaard

Lockdown en uitvaart: De regels.

Lockdown en uitvaart; Er gebeurt veel om ons heen, regels veranderen om de zoveel tijd weer. Wat zijn op dit moment de regels voor een uitvaart?

Er mogen bij een uitvaart op dit moment maximaal 50 personen aanwezig zijn. De ceremonie en condoleance moeten wel op dezelfde locatie plaatsvinden. Ook hier geld voor alle aanwezigen; 1,5 meter afstand.  Iedere persoon die aanwezig wil zijn dient zich te melden en krijgt vooraf een gezondheidscheck. Deze regels zijn echter alleen van toepassing bij een uitvaart locaties als een begraafplaats, kerk, crematorium. Deze locaties worden door de overheid gezien als officiële locaties waar een uitvaartorganisatie betrokken is. Deze locaties worden dan ook beschouwd als publieke ruimtes. Hierdoor zijn de van mondkapje verplicht en dient u de 1,5 meter in acht te nemen.  

Is de condoleance op een andere locatie en geregeld door de uitvaartorganisatie? Dan geld de regel van maximaal 30 personen (dit is inclusief personeel)   

De ceremonie en regels

Lockdown en uitvaart ceremonie, hoeveel personen? eten en drinken mag dat? Personeel bij een ceremonie en condoleance op dezelfde locatie hoeft u niet mee te rekenen bij het aantal maximale personen. Dus al zijn de fotograaf, cateraar met personeel, bloemist, muzikant, uitvaarbegeleiders enzovoorts enzovoorts, tellen deze niet mee. Wel dient u en alle aanwezigen rekening te houden met de 1,5 meter. Ook tijdens de koffietafel (let wel ceremonie en condoleance op één locatie) dient u rekening te houden dat de gasten de 1,5 meter regel in acht kunnen nemen.  De cateraar kan alles op de tafel serveren. Muzikanten mogen live zingen.

Iedere profesionele betrokkene weet wat de regels zijn voor hun eigen branche. Waar mogelijk kunt u bij hen te rade gaan wat wel en niet mogelijk is tijdens de ceremonie. Samen met u zorgen zij voor een passend en eervol afscheid.

Houd u er rekening mee dat wanneer u kiest voor een andere locatie wat betreft condoleance er geen eten en drinken gereserveerd mag worden.

Bezoek thuis na overlijden.

Heel begrijpelijk is dat u graag mensen om u heen heeft na het overlijden van uw dierbare. In deze periode is dit extra zwaar, aangezien u rekening dient te houden met de regels. Momenteel is dit 1 persoon per dag, en de 1,5 meter regel.

Geen fysiek contact

U mag tijdens de uitvaart, hoe moeilijk het ook is, geen fysiek contact hebben. Natuurlijk met uitzondering als u onder één huishouden valt. 

Uitzondering! De avondklok, van 23 januari 2021 tot 10 februari 2021 om 04.30 uur, is uitgezonderd voor uitvaarten. 

Ook wij moeten ons houden aan de regels van het RIVM. Bezoek aan onze showroom is momenteel niet mogelijk. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.

Alle regels kunt u nalezen op de website van RIVM.