Urn en gedenken

06-45 72 88 39

Gratis verzenden in NL vanaf 29,95

Logo-afterpay-checkout_M

Veilig betalen

vlinder-paars

Voor elk budget

vlinder-paars

Eigen ontworpen collectie

vlinder-paars

Nederlandse ambacht

vlinder-paars

Ophalen/bezoek Uden mogelijk

vlinder-paars

Gespecialiseerd in maatwerk

As na crematie

Hoeveel as na crematie blijft er over?

Deze vraag krijgen we regelmatig. Begrijpelijk dat u als nabestaande geen idee heeft over hoeveel as na crematie er overblijft. Ondanks het beladen onderwerp, vinden wij het belangrijk om u goed te informeren.

Hoeveel as na crematie die vrijkomt is wisselend. De gemiddelde hoeveelheid as na crematie die vrijkomt is voor een volwassen persoon van 3 – 3,5L. Dit hangt af van verschillende factoren, denk hierbij o.a. aan de kist, postuur en botstructuur. Ook hebben items die in de kist worden geplaatst zoals boek, knuffel, foto ed. invloed op hoeveel as na crematie er overblijft. Er bestaat wel een standaard tabel met de gemiddelde hoeveelheden. Het crematorium kan u de exacte hoeveelheid vertellen. Onderstaand een tabel met de een indicatie per gewicht. Deze tabel is ook van toepassing op onze huisdieren.

Tabel

  • 1 kilo 0.15 Liter
  • 8 kilo 0.5 Liter
  • 12 kilo 1.0 Liter
  • 20 kilo 1.5 Liter
  • 40 kilo 2.0 Liter
  • 60kilo 3.0 Liter
  • >60 kilo 4.0L+

Nu u een indicatie heeft, kunt u bepalen hoeveel as u wilt bewaren in een urn of een as-sieraad. Of gaat uw voorkeur uit naar het verstrooien van het crematie-as. Kiest u voor een urn en het is voor uzelf duidelijk hoeveel as u wilt bewaren dan kunt u hiernaar gericht op zoek gaan. Bij al onze urnen en mini urnen staat de inhoud vermeld. Een mini urn is dus geen kleine urn maar is zo genoemd omdat er een symbolische hoeveelheid crematie as in kan.

Bij as sieraden gaat het vaak maar om kleine hoeveelheden, het betreft dan bijvoorbeeld een kwart van een theelepel. Wilt u een sieraad op maat laten maken, ook dan is er maar een heel klein beetje as nodig.

Kiest u ervoor alle crematie-as op een bijzondere plek te verstrooien, dan kunt u kiezen voor een gedenkobject. Een gedenkobject heeft geen as-ruimte. Door het toevoegen van persoonlijke herinnering items, zoals een trouwring, fotolijstje etc. kunt u op een persoonlijke manier uw dierbare overledene gedenken.

Wilt u graag weten wat mogelijkheden zijn die bij uw situatie past? Neem vrijblijvend contact met ons op.